luni, 11 iunie 2012

CUM? Cum sa spui o critica astfel incat sa nu pari malitioasa?

Cum spui cuiva ca fondul ei de ten e prea portocaliu/inchis/alb si arata ca naiba? sau cum ii spui ca s-a dat prost si are o dunga de-a lungul conturului fetei de parca ar avea o masca? Cum? Si ma refer la situatii in care persoana aceea chiar ti-e draga, e o persoana super insa nu sunteti chiar prietene apropiate, incat sa simti ca ai tot acordul sa te exprimi direct si raspicat ,,draga mea, ai dat-o in bara cu fondul de ten azi!".

Personal imi place sa spun in momentul in care apar astfel de situatii, urasc momentele in care mai multe persoane observa si nu spun nimic, dar vorbesc ,,in dos". Daca mi-a curs machiajul, am creion stramb la ochi, arat ca o mumie ca m-am dat cu un fond de ten prea alb etc. prefer sa stiu. Macar remediez ceva. Insa, teoretic suna pare foarte simplu, dar practic, e destul de jenant pentru ambele persoane o situatie de genul asta, cand nu e neaparat o situatie unica, sa zici ca s-a intamplat doar azi.

Sincer pun problema pentru ca mi s-a intamplat de doua ori cu doua persoane diferite foarte dragute, pe care le-am cunoscut recent, lucrand in aceeasi echipa. Am observat, insa nu am spus nimic, pentru ca nu am stiut cum astfel incat sa nu se simta prost sau chiar sa par eu cea rea. Insa am ramas cu intrebarea daca am procedat bine, pentru ca mi se pare ca nu, si ca ar fi trebuit sa fac ceva, insa CE. Este oare treaba noastra sa facem astfel de critici?

Cum convinsa ca multe fete au trecut prin astfel de momente, cum curioasa ce ar fi facut altcineva?CUM?

1 comentarii:

Monique spunea...

I-am soptit discret ca concealer-ul este mult prea discret pentru fondul ei de ten... dar bine fata arata ca un dalmatian, deci aveam un motiv clar :))
In rest ma abtin, spun ceva doar cand greseala este foarte, foarte evidenta.

Trimiteți un comentariu